De begraafplaats Jaffa  7  lag op 10 mei 1940 pal aan de frontlinie. Vanaf de begraafplaats keek je de polders in tot Rotterdam. Nederlandse troepen lagen achter de grafstenen en werden behalve door de Duitse soldaten ook door Duitse vliegtuigen onder vuur genomen. Bij deze acties sneuvelde een aantal Nederlandse militairen waaronder de commandant van het 3e depotbataljon, kapitein van de Berg. Daar de begraafplaats constant onder vuur lag, was het niet mogelijk om gesneuvelden daar te begraven. Nederlandse militairen en burgers werden dan ook begraven in de groenstrook naast de Nieuwe kerk aan de zijde van de Oude Langedijk. Na de Nederlandse capitulatie werden zij alsnog overgebracht naar de begraafplaats. Op deze begraafplaats ligt de gesneuvelde Delftenaar Piet Koet begraven  8   . Op de grafsteen stond oorspronkelijk “Bij de verdediging van onze goede stad Delft “   ( Grote lege ruimte )

“Sneuvelde op 10 mei 1940 onze zoon Piet Koet Soldaat”.  De lege ruimte werd na de oorlog  opgevuld met de tekst “tegen de horden uit het oosten”. Deze ruimte was met opzet open gelaten voor deze aanvulling. De vader van Piet Koet zou als lid van het verzet ook de oorlog niet overleven.
Tevens is er een monument voor de rond Delft gesneuvelde Nederlandse militairen 9 . Onder dit monument ligt een aantal van hen begraven.