ANNE VERA

Onlangs maakte Anne Vera haar live-debuut hier in Delft en dit keer zal zij ons gaan verassen met een speciaal samengestelde semi-akoestische set voor de dag van de vrijheid. Met warme klanken en lichte nonchalance brengt ze haar verhalen naar het podium. De combinatie van eerlijke, maar speelse teksten met rijke harmonieën, laten je doen ontsnappen.

DUCKTAPE

De volgende band is bekend! In tegenstelling tot de welbekende grijze plakband zorgt de band Ducktape er namelijk voor dat de voetjes níet op de vloer blijven plakken. Tijdens een optreden vliegen de hits van onder andere Stevie Wonder en Bruno Mars je daarom om de oren. Hun ervaren 4-mans ritmesectie en funky blazerstrio zullen er onder leiding van twee prachtige frontvrouwen voor zorgen dat het dak er af gaat! Kortom wees erbij op 5 mei!

STACKADEMICS

De volgende act! Stackademics is een Delftse hiphop-formatie bestaande uit producer Rebars en de rappers Powernerdy en Fredje Pareto. Na eerst te hebben gefocust op het maken van muziek, vonden ze het nu tijd om de Delftse rapscene een nieuw leven in te blazen. Dit doen ze uiteraard met hun eigen kenmerkende veelzijdige stijl. Van duistere trap tot kwetsbare introspectie, ze beheersen het allemaal.

VISTIX

De volgende band is bekend! VISTIX, een combo van 5 man en 1 fiere dame. Met o.a. funk, acid jazz, latin en neo-soul muziek, maken ze er altijd een feestje van! Dit wil je niet missen, dus wees erbij om deze top band mee te maken!

GLITTERSTRINGS

De volgende act is bekend! Glitter Strings is een 11-koppige discoformatie die hitjes van de 70s, 80s en 90s weer in volle glorie ten gehore brengt. De naam verwijst naar de strijkers in de band, waarmee discomelodieën tot leven komen zoals je ze zelden live hoort. Samen met een veelstemmige zangsectie, een ritmesectie vol strakke basloopjes, funky gitaren en dikke synths wordt het één groot discofestijn vol knallende parels van vroeger – in een originele Glitter Strings uitvoering. Gegarandeerd feest!

ORAL$AX

De bekendmaking van de volgende act! Oralsax is de DJ-SAX act uit Delft en staat bekend om het combineren van smooth saxofoon tunes en sexy discobeats. Oralsax is een opkomend duo dat steeds vaker optreedt op festivals en feesten door heel Nederland. Kijk je ogen uit met een drankje in de hand!

PFF

De eerste artiest van het Bevrijdingsfestival Delft is bekend!De Phoenix Funk Foundation zal met een combinatie van pop, soul en funk op 5 mei de vrijheid met ons vieren. Trek je dansschoenen aan en kom swingen met de meest funky band van Delft!

Bevrijdingsfestival op Doelenplein

Op 5 mei 2023 zal de eerste editie van het Delftse Bevrijdingsfestival plaatsvinden op het Doelenplein. Een mooie dag om met heel Delft de vrijheid te vieren. Vanuit Stichting Delft Vrij organiseren wij deze eerste editie. Dit festival hoort naar onze mening bij onze bruisende stad met ruim 100.000 inwoners. Het zal een dag worden met verschillende optredens, cultuur en activiteiten. Dit wordt een dag voor álle Delftenaren.