Hier is een overzicht van de activiteiten van 2022 te zien.

Klik hier voor het programma van 2022 overzicht in tabelvorm, hieronder staan wat uitlichtingen uit 2022.

 • In samenwerking met Bert van Puffelen en Joop de Blij zal er een wandeling worden georganiseerd langs punten die een rol hebben gespeeld vinden in de oorlog. Hierbij kun je denken aan de verdediging bij de invasie van de Duitsers in mei 1940 maar ook het verzet en de bevrijding van delft.
 • Unieke tentoonstelling in OPEN over oorlog en vrijheid in Delft
  Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Dichtbij, ver weg, lang geleden of vandaag: Op veel plekken in de wereld wordt nog steeds voor vrijheid gevochten.
  Delft kreeg ruim 75 jaar geleden net als de rest van Nederland zijn vrijheid terug na 5 jaar bezetting in de Tweede wereldoorlog. Van 19 april tot en met 15 mei is in OPEN de tentoonstelling Vrijheid over Delft tijdens de bezetting en de bevrijding. (meer)
 • Stadsgesprek in de Nieuwe Kerk met als titel: ‘jouw vrijheid – mijn vrijheid’ over de vraag: wat is vrijheid ons waard?
  (meer)
 • Bevrijdingsfeest (gepland)
  Op het plein voor Mooie Boules zijn wij van plan om een klein feest te organiseren voor jong en oud. Waarschijnlijk zullen daar ook een originele jeep en andere originele spullen uit de tweede wereldoorlog tentoongesteld worden.

  (geannuleerd)

Gemist

Eerdere initiatieven