• Wordt verplaatst: Lezing van Annelien de Dijn. De opvattingen daarover lopen in de geschiedenis nogal uiteen. Prikkelend en erudiet bespreekt historicus Annelien de Dijn 25 eeuwen vrijheidsbegrip in een paar honderd bladzijden Freedom: An Unruly History
    Boekbespreking van de volkskrant
  • Geannuleerd ivm Corona: Viering van de intocht van de Canadezen die delft in 1945 bevrijd hebben. Officieel kwamen zij op 8 mei 1945, maar om praktische redenen zal dit op 6 mei 2021 gepland worden. Als het goed is komt er een officiĆ«le vertegenwoordiging van de Canadezen meelopen in de tocht, maar dat is nog niet zeker. We zullen in ieder geval proberen om vergelijkbare voertuigen die in 1945 Delft binnenreden in de optocht op te nemen.
  • Geannuleerd ivm Corona: Er wordt een tentoonstelling organiseert in het DOK. Deze tentoonstelling beeld geven van individuele verhalen van Delftenaren in de jaren 40 45 aan de hand van voorwerpen uit die tijd.
  • Geannuleerd ivm Corona: Afhankelijk voor ontwikkelingen rondom het coronavirus we zullen we ook bevrijdingsfestival organiseren. Het zal wat minder groots opgezet zijn nou vorig jaar de bedoeling was. Dit heeft te maken met de voorbereidingstijd die er is om zoiets op te zetten . Later meer over.